Skip isi

Panganan Peru

Perú iku negara saka Amérika Kidul nyakup bagean gedhe saka alas Amazon lan ngemot salah siji kutha Inca paling tuwa ing dhuwur saka Andes. Kajaba iku, iku pemilik saka Sacred Valley, Trail Inca saka ewu taun kepungkur, Kerajinan adiluhung lan bandha kolonial lan cadangan arkeologi paling gedhe ing bawana sing nggawe budaya, tradisi lan sajarah penting dikenal. 

Kajaba iku, wilayah iki minangka pangripta lan pendahulu saka salah sawijining panganan paling apik ing donya, sing ngomong lan ana hubungane karo rasa lan gaya sing unik karakteristik negarane, rasa tresna lan dedikasi para juru basa lan ewonan kemungkinan kanggo nikmati tetep ing Perú karo saben mambu lan cokotan.

gastronomy iki pesawat saka pasugatan lan ombenan khusus Perú sing minangka bagéan saka urip umum lan tradhisi pedunungé, asil saka gabungan saka tradhisi kuliner kutha lawas karo gastronomy Eropah lan entitas liyane sing sethitik dening sethitik padha annexed menyang.

Resep kanggo stews pitik karo kentang lan tomat abang

Resep kanggo stews pitik karo kentang lan tomat abang

Pitik minangka salah sawijining bahan utama saka sajian gastronomi Peru, sing ...
Leer Más
Resep Adobo Babi

Resep Adobo Babi

Apa sampeyan bisa mbayangno sajian sing sugih, alus lan jus? Yen mangkono, Pork Adobo bakal dadi pilihan sing paling apik. Salah siji kanggo ...
Leer Más
silo pitik

Pitik Sillao

Ayam Sillao minangka perwakilan paling gedhe saka kontribusi masakan oriental Cina kanggo buku resep lan ...
Leer Más
Sup kanggo menit

Sup kanggo menit

Sup a la minuta minangka sup krasan sing murah, entheng lan cepet disiapake, sing resepe ...
Leer Más
Ayam marinated

Ayam marinated

Chicken Escabeche minangka sajian khas gastronomi Peru, sing tekan pesisir liwat ...
Leer Más
Mie abang

Resep tagliatelle abang

Sajarah sajian mie abang sing misuwur katon ing antarane taun 1840 lan 1880 nalika jumlah gedhe ...
Leer Más

sarapan surprise kanggo dicekel bocah

Sembarang kesempatan minangka kesempatan sing apik kanggo menehi sarapan kejutan, lan luwih-luwih nalika sajian sing enak iki diarahake ...
Leer Más
Carapulca karo sup garing

Carapulca karo sup garing

Carapulca karo sup garing minangka sajian Peru sing, miturut riwayat sawetara panulis lan peneliti gastronomi, yaiku ...
Leer Más
Patarashca saka alas

Patarashca saka alas

Patarashca saka alas yaiku sajian sing asale saka pribumi lan penduduk Peru sadurunge ...
Leer Más
ceviche Peru

ceviche Peru

Asal-usul ceviche sing sejatine ora bakal dingerteni, amarga iki minangka sajian sing dianggep duweke sawetara negara.
Leer Más

Ing wektu sing padha, jinis masakan iki minangka salah sawijining Sing paling penting ing jagad iki lan contone yaiku masakan fusion amarga sajarah multikultural dawa, kang adhedhasar campuran kawruh dhasar Peru kuna karo masakan Hispanik ing varian paling kuat, ngarsane Andalusia lan kontribusi saka pesisir Atlantik sub-Sahara Afrika saka babu nalika panemuan wilayah kasebut dumadi.

Ing donya, masakan asli Peru paling mawarni-warni, ngendi, thanks kanggo buku "57 siap ngerti kepiye kita wong Peru" diitung nganti 491 masakan khas. Sadawane pesisir Peru ana 2500 macem-macem jinis sup, uga luwih saka 250 panganan cuci mulut tradisional lan 70 ombenan alam bebarengan karo ancang-ancang omben-omben. Nanging, sampeyan bakal kepengin weruh kenapa jumlah sajian iki ana? Lan jawaban iku thanks kanggo geografi khas negara kasebut saka tangan kanggo tangan campuran budaya lan adaptasi saka eruditions kuna liyane kanggo masakan modern.

Saben piring ngemot roso alus, sawetara liyane disambung menyang sektor ngendi padha digawe, kayata rasa saka mar, uyah saka pesisir lan malah werna kuat lan mambu saka kabeh sing nutupi srengenge sumringah. Ing kasus saka gunung, kadhemen lan rasa karo kurang intensitas bungahaken diiringi kembang, godhong lan komponen liyane sing revive freshness lan tranquility alam. Lan tinimbang, ing kang zona tengah, yaiku sing diubengi dening bangunan, gerakan budaya lan lingkungan sing luwih ekliptik, panganan karo udara futuristik lan luar biasa dazzles ing tekstur, kontradiksi lan malah kerumitan ing wangun lan werna.

Nanging, kabeh iki ora adoh saka bisa kanggo ngicipi, wiwit media manca menehi kesempatan kanggo ngerti lan mangan panganan tradisional lan dikarepake nasional nang lan njaba Peru kanggo macem-macem cabang utawa restoran internasional, sing ngidini warga lokal, pengunjung lan manca, kanggo rasa, ngerti lan elinga roso apik banget saka tanah gedhe iki.

Kanthi cara sing padha, kaca informatif, media lan jaringan sosial, uga materi audiovisual sing ana ing jaringan lan spanduk digital umum tansah kasedhiya nuduhake persiapan lan peringatan yen kabeh sing bisa digawe bakal dadi alesan sing perlu kanggo ngunjungi maneh lan terus nggawe.

Ing konteks iki lan supaya sampeyan njaluk cara kanggo ngujo, nyiyapake lan nuduhake pasugatan iki, ombenan, desserts, soups, garing. Omben-omben lan shake, myperuvianfood nawakake sampeyan ekstensif dhaftar resep, ancang-ancang lan indikasi supaya sampeyan bisa ngrasakake delicacy lan exquisiteness sing roso saka Perú njaluk kanggo sampeyan.

Iki minangka kaca internet specialized ing pameran saka materi sudhut lan certified saka beda resep, kabeh disusun kanthi bener supaya sampeyan ora perlu dadi juru masak sing apik kanggo nggayuh tingkat eksekusi koki populer Perú. Nanging, delve sethitik luwih jero menyang nulis iki lan nemokake opsi lan keuntungan sing karo myperuvianfood sampeyan bakal tekan

katalog isi

Kaya sing wis diwulangake sadurunge, myperuvianfood dituduhake minangka a antarmuka online diisi karo macem-macem ancang-ancang saka emblematic, masakan tradisional lan paling misuwur Peru; uga panganan eccentric, wani, kuna, modern lan malah kontemporer sing kabeh kutha wis kurban kita lan sing akeh wis ngalami évolusi kanggo enchant lan dazzle kita ing saiki.

Kaca iki nduweni mesin telusur sing ngemot akeh katalog isi. Ing kasus iki, bakal diamati ancang-ancang, resep-resep, instruksi langkah demi langkah, uga akun ringkes babagan sejarah lan sawetara kanyatan penasaran saka macem-macem pasugatan sing disebarake miturut panggonan persiapan lan tradhisi.

Ing cara ing ngisor iki, ing isi kaca lan distribusine:

  • Roti lapis
  • Detik
  • Sup
  • Postres
  • Minuman
  • Koktail
  • Dimasak
  • panggang
  • bocah-bocah wadon

Kajaba iku, nyedhiyakake mesin telusur pribadi sing bisa sampeyan telusuri garis beda ing kategori pawon ing ngisor iki:

  • andean anyar

Iki minangka gaya pawon sing paling anyar ing  Perú awit iku njupuk resep-resep saka kepungkur prahispanik kanggo nggawe maneh, ngluwari lan ngurmati bahan-bahan asli negara. Ing kene teka panganan asli kayata tarwi, chuño, quinoa, kiwicha, moraya, cochayuyo, maca, koka lan angsa.

  • Imigrasi Sino-Kanton

Ing jinis masakan iki, mesin telusuran mbuwang kabeh masakan kasebut ing endi beras dadi pendamping utawa pancen, dadi bahan utama. Matur nuwun kanggo Imigrasi Cina Kanton, roso asalé saka Asia gabung lan nyebabake resep-resep liyane sing presented ing kaca web minangka sakabehe saka Peru nanging kanthi akar lan intervensi saka negara liya kanthi skala cilik.

  • Marina

Kasugihan saka iwak ing fauna Peru, padha ageng, supaya masakan wis dicocogake kanggo ngurmati alam. Antarane jinis iki ana varietas chupe, kayata ceviche, kerang gaya chalaca, tiradios lan seco.

  • Kreol

Panganan Creole minangka periode wiwitan Abad XIX lan iku macem-macem asli saka kutha-kutha pesisir ing wektu Viceroyalty Peru. Punika kapapar kabeh pangan antarane abad XNUMX lan XNUMX bebarengan karo Techniques, Sajarah lan utensils khusus.

  • Andean

Ing sisih ndhuwur negara iki, minangka yaiku Andes, diet adhedhasar kentang, jagung lan sayuran tangan ing tangan karo introduksi saka beras, roti lan pasta lan daging kayata lama, alpaca lan kéwan galak. Adhedhasar bahan kasebut yaiku resep-resep sing dilebokake kaca menyang konsumen dirumusake 

  • Saka alas

kabeh panganan karo klamben, sauces lan Cairan Cocog karo pasugatan ing alas, sing ngiringi sayuran garing lan masak utawa tanpa presisi.

  • Spirits

Ing pilihan iki ketik beda koktail lan ombenan alkohol. Uga kabeh ancang-ancang sing melu padhet karo anggur utawa produk fermentasi liyane.

Bahan kanggo njaluk

Ing kaca sampeyan bisa nelusuri resep-resep adhedhasar bahan utama nggunakake, kang bakal nyebut kabeh rumus kasedhiya produk lintang iki.

Iku úa paling wanted lan digunakake ditampilake sakcepete, supaya sampeyan duwe gagasan apa sing kudu digoleki, dicocogake karo sing umum digunakake kanggo persiapan Peru.

  • bapak
  • Kentang manis
  • Aji
  • Tomate
  • Woh-wohan garing
  • Apel Custard
  • Lucuma
  • achiote
  • Iwak, kerang lan crustacea
  • Tarwi
  • Jagung
  • Panela
  • Miel
  • Saos karamel
  • marmut utawa marmut
  • Gula tebu
  • Yucca
  • daging garing

simbal lintang

Kabeh masakan sing asale saka Peru yaiku mung penting kanggo masyarakat lokal lan internasional, salah siji amarga saka sajarah sawijining, emblem utawa mung amarga roso unik lan incomparable.

Nanging, ana sawetara pasugatan sing ngadeg metu karo kakiyatan luwih kanggo dadi warisan lan tradisi kutha. Sawetara iki ditemokake nyemplungaken ing myperuvianfood lan padha diterangake karo sabar lan punctuality; irah-irahane kaya ing ngisor iki:

  • Ceviche
  • lonceng mlumpat
  • cabe lada
  • Tomat sing diisi
  • Pachamanca
  • nasi tumpeng animasi
  • Huancaine mie
  • Aguadito
  • Doña Pepa nougat
  • Bubur ungu lan quinoa
  • wungu jagung chicha

Apa resep-resep mesin telusuran?

myperuvianfood ngandhut buku resep karo luwih saka 100 rumus disebarake miturut jinis sajian utawa minuman sing bakal dikirim. Iki kanthi tujuan ngumumake keajaiban masakan Peru, kelezatan, rasa, konsistensi, aroma lan tekstur, sing menehi kesempatan kanggo warga lokal lan pengunjung. njelajah sajarah lan tradisi ing presentation siji.

Kajaba iku, iki minangka situs web sing tujuane ngidini saben peneliti nyiyapake macem-macem masakan kanthi nyaman ing ngendi wae, kanthi bahan sing paling gampang lan paling enak lan jumlah sing dikarepake, mula ora perlu menyang restoran lan mbatalake biaya dhuwur kanggo pasugatan simbolis lan andhap asor kuwi sing kutha Peru nyedhiyani.

Ing cara sing padha, iku medium sing mbuwang kabeh pengunjung, resep-resep super gampang karo sing ora sampeyan kudu dadi koki paling berpengalaman kanggo ngasilake. Siji-sijine sing perlu diwiwiti kanthi interpretasi lan konsentrasi sing apik nalika masak, kabeh bahan lan sikap sing apik nalika miwiti.

cara kontak

Yen ana kepinginan kanggo nggawe kontak karo platform, myperuvianfood nduwe a cara kontak prasaja lan nyaman supaya sampeyan nyatakake keraguan, masalah utawa kepinginan marang pengawas lan manajer web, sing ing wektu tartamtu bakal nanggapi panjaluk utawa hak prerogatif sampeyan supaya tetep lan kabutuhan sampeyan wis rampung.

Media iki dituduhake minangka a wangun kang kabentuk kaya ing ngisor iki:

  • Jeneng: Data iki perlu kanggo menehi a Identitas marang sing nduweni panjaluk, minangka syarat wajib kanggo ngrujuk marang wong kasebut yen ana respon utawa njaluk perhatian.
  • Kirim elektronik: Sing nduweni kaca padha bakal ngirim jawaban menyang email sampeyan, mula alamat iki penting
  • Subyek: Iki panggonan sing bakal diutus a subyek utawa argumentasi kanggo pesen. Ora ana papan sing sithik, mula deskripsi kudu cekak lan tepat
  • Mensaje: Ing papan iki bisa ngomong sembarang ora nyaman utawa perlu sing sampeyan kudu ngganggu. duwe a Ruang gedhe ing ngendi sampeyan bisa ngungkapake kanthi kepenak lan bebas kabeh sing nandhang lara. Nanging sanadyan, dianjurake supaya spesifik lan rinci ing masalah utawa pitakonan