Skip to eusi

dahareun Peru kuring

Péru mangrupikeun nagara di Amérika Kidul ngawengku hiji bagian badag tina leuweung Amazon sarta ngandung salah sahiji kota inca pangkolotna dina jangkung The Andes. Sajaba ti éta, owns a Sacred Valley, hiji inca Trail ti rébuan taun ka tukang, karajinan bergengsi jeung khasanah kolonial jeung cagar arkéologis pangbadagna di buana anu nyieun budaya maranéhanana, tradisi jeung sajarah penting dipikawanoh. 

Kitu ogé, wewengkon ieu mangrupa panyipta sarta miheulaan salah sahiji pangan pangalusna di dunya, nu nyarita jeung patali jeung rasa unik maranéhanana jeung gaya maranéhanana ciri nagara maranéhanana, kaasih jeung dedikasi ti juru maranéhanana jeung rébuan kamungkinan pikeun ngarasakeun tetep di Péru kalawan unggal bau jeung ngegel.

gastronomy Ieu susunan masakan husus sarta inuman Péru anu mangrupa bagian tina kahirupan umum jeung tradisi pangeusina, hasil tina fusi tradisi kuliner kota heubeul kalawan gastronomy Éropa sarta éntitas séjén anu saeutik-saeutik anu dianéksasi ka dinya.

Resep Kue Maca

Resep Kue Maca

The Queque de Maca mangrupakeun dessert nikmat ti Peru, keur rujukan dina gastronomy dunya salaku salah sahiji ...
Leer Ngawasa
kueh jelly

kueh jelly

Dina sababaraha kali urang tiasa mendakan jinis dessert ieu di daérah Peru, anu seueur jalma tiasa ...
Leer Ngawasa
Peruvian Masato

Peruvian Masato Resep

Peruvian Masato mangrupikeun inuman ferméntasi anu sacara tradisional disiapkeun sareng yucca parboiled, anu dicampur sareng cai, ...
Leer Ngawasa
jus koko

Resep Jus Cocona

Cocona mangrupikeun buah anu lezat sareng rada aneh, anu henteu kapendak di réa patempatan di dunya, saprak ...
Leer Ngawasa
Mie Tumis Chinfa Style

Resep Mie Tumis Gaya Chinfa

Mie Sauteed gaya Chinfa mangrupakeun piring has masakan Peruvian. Ngaranna asalna tina téhnik gastronomic ...
Leer Ngawasa
Lauk Chaufa Resep

Lauk Chaufa Resep

The Chaufa de Pescado mangrupakeun piring éndah asal Cina diadopsi ku komunitas Peruvian salaku bagian tina na ...
Leer Ngawasa

Kumaha carana nyimpen duit di Fluyez Cambios -> Ilubiung GRATIS

  Ieu ngandung harti yén ngandelkeun solely on lalulintas dibayar teu strategi alus. Gantina pamasaran ...
Leer Ngawasa
Resep adonan pikeun Empanadas

Resep adonan pikeun Empanadas

The Adonan pikeun Peruvian Empanadas mangrupakeun préparasi anu basajan teuing, gampang tur murah nyieun, nu ngan dina masalah ...
Leer Ngawasa
Resep Sup garing

Resep Sup garing

Sopa Seca anu lezat mangrupikeun salah sahiji katuangan béntang di Peru, sabab, sareng tuangeun sanés anu disebut "Carapulca",...
Leer Ngawasa
Tres Leches Kue Resep

Tres Leches Kue Resep

Jenis dessert ieu pohara populér di sakuliah Amérika Latin (Venezuela, Kolombia, Chili jeung Ékuador) tapi di Peru éta ...
Leer Ngawasa

Dina waktos anu sami, jinis masakan ieu mangrupikeun salah sahiji Pangpentingna di dunya jeung conto ieu masakan fusi alatan sajarah multikultural panjang na, nu dumasar kana campuran pangaweruh dasar Peru kuna jeung asakan Hispanik dina varian na neneng, ayana Andalusia jeung kontribusina ti basisir Atlantik sub-Sahara Afrika budak nalika kapanggihna. wewengkon lumangsung.

Di dunya, asakan asli Peru anu paling variatif kantos, dimana, hatur nuhun kana buku "57 siap ngartos kumaha urang Peruvians" diitung nepi ka 491 masakan has. Sapanjang basisir Peruvian aya 2500 tipena béda sup, kitu ogé leuwih ti 250 Manisan tradisional jeung 70 inuman alam sapanjang kalawan olahan alkohol. Tapi, anjeun bakal heran naha jumlah ieu masakan aya? Sareng jawabanna hatur nuhun kana géografi husus nagara ti leungeun ka leungeun campuran budaya jeung adaptasi eruditions kuna séjén pikeun asakan modern.

Unggal piring ngandung rasa hipu, sababaraha deui numbu ka sektor mana maranéhanana dijieun, kayaning rasa Mar, uyah tina pantai komo warna sengit jeung bau sagalana yén panonpoé radian ngawengku. Upami kitu pagunungan, tiis jeung rasa kalawan kirang inténsitas delight dipirig ku kembang, daun jeung komponén séjén nu nyegerkeun freshness jeung tranquility alam. Jeung gantina, di na zona tengah, anu dikurilingan ku wangunan, gerakan budaya jeung lingkungan anu leuwih ecliptic, kadaharan kalawan hawa futuristik jeung luar biasa dazzles di textures, kontradiksi komo pajeulitna dina wangun jeung kelir.

Sanajan kitu, kabeh ieu teu jauh ti bisa ngarasakeun, saprak média asing masihan kasempetan pikeun nyaho jeung dahar masakan tradisional jeung paménta nasional di jero sarta luar Peru pikeun cabang béda atawa réstoran internasional, anu ngamungkinkeun locals, datang jeung asing, rasa, nyaho tur apal kana rasa megah ieu tanah hébat.

Dina cara nu sami, kaca informatif, média jeung jaringan sosial, kitu ogé bahan audiovisual ayana dina jaringan jeung spanduk digital publik sok sadia némbongkeun persiapan sarta peringatan yén sagalana nu bisa dijieun bakal musabab diperlukeun pikeun revisit aranjeunna sarta nuluykeun nyieun.

Dina kontéks ieu sarta ku kituna anjeun meunang jalan ka admire, nyiapkeun sarta babagi masakan ieu, inuman, Manisan, soups, garing. Minuman keras sareng shakes, kadaharan myperuvian nawarkeun Anjeun hiji éksténsif daptar resep, Olahan sarta indikasi ku kituna anjeun bisa ngarasakeun ngeunah na exquisiteness yén rasa tina Péru meunang pikeun anjeun.

Ieu website husus dina paméran bahan lega tur Certified tina béda resep, sadayana terstruktur leres ku kituna anjeun henteu kedah janten juru masak anu saé pikeun ngahontal tingkat palaksanaan koki anu populér. Péru. Sanajan kitu, delve saeutik deeper kana tulisan ieu sarta manggihan pilihan jeung kauntungan nu mibanda kadaharan myperuvian anjeun bakal ngahontal

katalog eusi

Sakumaha anu diajarkeun saméméhna, kadaharan myperuvian ditepikeun salaku a panganteur online dieusian ku sababaraha persiapan tina emblematic, masakan tradisional jeung paling renowned Peru; kitu ogé éta saendeng, daring, kuna, modern jeung malah kadaharan kontemporer yén sakabéh kota geus ditawarkeun kami sarta yén loba geus mekar mun enchant na dazzle kami di jaman kiwari.

Kaca ieu boga search engine nu ngandung badag katalog eusi. Dina hal ieu, éta bakal dititénan olahan, resep, step by parentah hambalan, kitu ogé akun ringkes sajarah jeung sababaraha fakta panasaran rupa masakan nu disebarkeun nurutkeun tempat persiapan jeung tradisi.

Ku cara kieu, nu eusi kaca jeung distribusina:

  • Salat
  • Detik
  • Sup
  • Postres
  • inuman
  • Kutu
  • Asak
  • roasts
  • katresna

Salaku tambahan, éta nyayogikeun mesin pencari pribadi dimana anjeun tiasa lebet milarian garis béda dina kategori dapur handap:

  • andean anyar

Ieu mangrupikeun gaya dapur énggal-énggal  Péru sabab butuh resep ti kaliwat prehispanic pikeun nyiptakeun deui, nyalametkeun sareng ngahargaan bahan asli nagara. Di dieu datangna kadaharan asli kayaning tarwi, chuño, quinoa, kiwicha, moraya, cochayuyo, maca, koka jeung soang.

  • Imigrasi Sino-Kanton

Dina jenis ieu masakan, anu search engine throws sakabeh jalma masakan mana nu sangu jadi pendamping atawa memang, jadi bahan utama. Hatur nuhun kana Imigrasi Cina Kanton, rasa nu asalna ti Asia ngahiji jeung ngabalukarkeun resep séjén nu dibere dina website sakumaha sagemblengna ti Peru tapi kalawan akar jeung campur ti nagara sejen dina skala leutik.

  • palabuhan leutik keur parahu pelesiran

Kakayaan tina lauk dina fauna Peru, aranjeunna badag, jadi asakan geus diadaptasi kana ieu khasanah alam. Di antara jinis ieu aya variétas chupe, sapertos ceviche, kerang gaya chalaca, tiradios sareng seco.

  • Kréol

Dahareun Creole boga salaku periode awal na Abad ka XIX sarta éta rupa-rupa pituin kota basisir dina waktu Viceroyalty of Peru. Di dieu kakeunaan sagala dahareun antara abad XNUMX jeung XNUMX babarengan jeung téhnik, sajarah jeung utensils husus.

  • Andean

Di bagian luhur nagara ieu, salaku nyaéta Andes, diet dumasar kana kentang, jagong jeung sayuran panangan sareng bubuka sangu, roti sareng pasta sareng daging sapertos lama, alpaca sareng sato liar. Dumasar kana bahan-bahan ieu nyaéta yén resep anu dibuang halaman ka konsumen dirumuskeun 

  • Ti leuweung geledegan

kabéh dahareun kalawan ganti baju, saos jeung cair Ieu pakait jeung masakan ti leuweung, nu accompanies garing sarta kasarna sayuran asak atawa tanpa loba precision.

  • Spirits

Dina pilihan ieu lebetkeun béda cocktails jeung inuman alkohol. Kitu ogé sagala olahan nu ngalibetkeun padet jeung anggur atawa produk ferméntasi séjén.

Bahan pikeun meunangkeun

Dina kaca anjeun tiasa milarian resep anjeun dumasar kana bahan utama ngagunakeun, anu bakal nganyatakeun sadayana rumus sadia produk béntang ieu.

eta bahan paling dipikahoyong tur dipaké dibere sakeudeung, jadi Anjeun gaduh gagasan ngeunaan naon néangan, diadaptasi kana naon nu ilahar dipaké pikeun persiapan Peruvian.

  • Papa
  • Kentang amis
  • Aji
  • Tomate
  • Buah garing
  • Apel Custard
  • Lucuma
  • achiote
  • Lauk, kerang jeung crustacea
  • Tarwi
  • Jagong
  • Pan
  • Miel
  • Sambel karamel
  • marmot atawa marmot
  • Tiwu gula
  • Yucca
  • Daging garing

cymbals béntang

Sadaya masakan anu asalna di Peru nyaéta ngan penting pikeun masarakat lokal jeung internasional, boh kusabab sajarahna, lambangna atawa ngan saukur ku rasa anu unik tur taya babandinganana.

Sanajan kitu, aya sababaraha masakan nu nangtung kaluar kalawan inténsitas gede pikeun mahluk warisan jeung tradisi kota. Sababaraha ieu kapanggih immersed dina kadaharan myperuvian sarta aranjeunna digambarkeun kalayan kasabaran tur punctuality; judulna nyaéta kieu:

  • Ceviche
  • Lomo asin
  • cabé
  • Omat tomat
  • Pachamanca
  • sangu hayam animasi
  • mie Huancaine
  • Aguadito
  • Doña Pepa nougat
  • Bubur wungu sareng quinoa
  • jagong ungu chicha

Naon anu resep search engine pikeun?

kadaharan myperuvian ngandung buku resep kalawan leuwih ti 100 rumus disebarkeun nurutkeun jenis piring atawa inuman pikeun consign. Ieu kalawan tujuan publicizing keajaiban masakan Peruvian, ngeunah na, rasa, konsistensi, ambu jeung tékstur, nu nawarkeun locals sarta datang kasempetan pikeun ngajalajah sajarah jeung tradisina dina presentasi tunggal.

Kitu ogé, ieu mangrupikeun halaman wéb anu tujuanana pikeun ngamungkinkeun unggal panalungtik Nyiapkeun rupa-rupa masakan dina kanyamanan dimana wae anjeun aya, kalayan bahan pangbasajanna sareng paling nikmat sareng dina jumlah anu anjeun pikahoyong, ku kituna henteu kedah angkat ka réstoran sareng ngabolaykeun waragad luhur pikeun masakan simbolis tur hina sapertos nu kota Peru nyadiakeun.

Dina cara anu sami, éta mangrupikeun médium anu ngalungkeun sadaya sémahna, resep super gampang nu jeung nu teu Anjeun kedah janten koki anu paling berpengalaman pikeun ngahasilkeun deui. Hiji-hijina hal anu diperlukeun dimimitian ku interpretasi alus sarta konsentrasi nalika masak, kabéh bahan jeung sikep alus lamun dimimitian.

métode kontak

Bisi aya kahayang pikeun nyieun kontak wae jeung platform, kadaharan myperuvian Mibanda alat kontak basajan tur nyaman ku kituna anjeun nganyatakeun mamang anjeun, masalah atawa kahayang ka pengawas sarta manajer sahiji web, nu dina jangka waktu nu tangtu bakal ngabales pamundut anjeun atanapi prerogative ambéh tetep anjeun sarta kaperluan anu direngsekeun.

Média ieu dibere salaku a wujud anu terstruktur saperti kieu:

  • nami: Data ieu diperlukeun pikeun masihan anjeun a identitas ka nu boga pamundut, sakumaha bakal jadi sarat wajib pikeun ngarujuk ka jalma dina hal respon atawa nelepon pikeun perhatian.
  • pos éléktronik: Nu boga kaca aranjeunna bakal ngirim jawaban kana surélék anjeun, éta naha alamat ieu penting
  • bisnis: Ieu teh tempat dimana anjeun bakal ditugaskeun a subyek atawa argumen kana pesen. Éta ngagaduhan sakedik rohangan sahingga déskripsina kedah pondok sareng tepat
  • Mensaje: Di rohangan ieu anjeun tiasa ngabejaan sagala kasulitan atawa kabutuhan nu Anjeun kudu ngaganggu. milikna a Rohangan ageung dimana anjeun tiasa nganyatakeun kalayan kanyamanan sareng kabébasan sadayana anu nyiksa urang. Tapi sanajan kitu, eta disarankeun pikeun jadi husus tur lengkep dina masalah atawa pertanyaan